Sfaturi și trucuri pentru alegerea trepiedului foto

Sfaturi și trucuri pentru alegerea trepiedului foto

Cu toții, probabil, îndrăgim să realizăm fotografii, și cu cât sunt mai bune, cu atât mai bine. Ori că alegem să fotografiem după bunul nostru plac-într-o excursie, o drumeție-, ori o facem în cadrul unui eveniment important, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante pentru ca fotografiile noastre să fie de calitate. Dacă ai ajuns pe acest articol, cu siguranță știi că alegerea unui trepied foto potrivit pentru aparatul tău este tot ce ai nevoie. Cu ajutorul acestui accesoriu, fotografiile vor fi mult mai bune, nu vor mai fi mișcate, vei putea realiza acele fotografii panoramice și cele în care, desigur, poți apărea și tu însuți.

Acest dispozitiv, format din trei picioare articulate, reprezintă un mare ajutor pentru iubitorii de fotografie, însă alegerea lui este destul de dificilă, mai ales pentru cei aflați la începutul unui nou și frumos drum. La prima vedere, acest lucru pare o treabă destul de ușoară, însă pe parcurs vom observa ca acest accesoriu deține funcții multiple, de care trebuie să ținem cont dacă dorim ca fotografiile noastre să aibă o calitate mult mai bună.
Pentru acest lucru este destinat articolul nostru de astăzi- să venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi utile pentru a-ți alege unul dintre cele mai bune trepiede foto pentru aparatul tău.

SFATURI ȘI TRUCURI PENTRU ALEGEREA TREPIEDULUI FOTO POTRIVIT

1.GREUTATEA

 În primul rând, fiecare model de trepied este conceput, astfel încât să susțină o anumită greutate. Deci, un lucru important este acela de a verifica greutatea pe care o poate susține accesoriul tău, pentru ca în final să nu apară probleme. De obicei, din cauza unui aparat foto mult prea greu, trepiedul se poate strâmba, echipamentul își pierde stabilitatea, iar acest proces de fotografiere este ruinat.
REGULĂ: greutatea trepiedului trebuie neapărat să fie mai mare decât cea a aparatului foto pe care îl folosești, alături de alte accesorii pe care le utilizezi în realizarea fotografiilor perfecte.

 
2. ÎNĂLȚIMEA

Fotografii profesioniști îndeamnă la achiziționarea unor trepiede care să aibă o înălțime maximă puțin mai mare decât înălțimea ta, pentru a nu sta aplecat, în timp ce-ți faci fotografiile. De asemenea, în cazul acelor fotografii de tip macro, este caracteristic un trepied cu o înălțime minimă (maximă față de sol).
Pe de altă parte, când alegi un trepied foto, trebuie să iei în considerare și lungimea lui atunci când este strâns, pentru ca în momentul în care călătoriți, să fie mult mai simplu de transportat în geanta foto.

 

3. PICIOARELE TREPIEDULUI ȘI MATERIALELE DIN CARE SUNT REALIZATE

De cele mai multe ori, aceste accesorii au picioarele tubulare, cu sisteme de blocare a secțiunilor din care sunt formate. Trebuie să țineți cont de faptul că picioarele trepiedului,în funcție de înălțimea sa maximă, au de obicei de la 3 la 5 secțiuni, însă trepiedul nu mai este stabil daca are mai multe secțiuni.
Totodată, materialul din care sunt concepute picioarele, este și el un element esențial atunci cand trebuie să-ți achiziționezi un trepied. De regulă, pe piață se găsesc 2 tipuri de material:

  •  cele din carbon, care reprezintă o variantă mai ușoară, confortabilă și mai rezistentă pentru iubitorii de călătorii, însă prezintă dezavantajul unui preț mult mai mare decât celelalte trepiede realizate din alte materiale;
  •  cele din aluminiu, care reprezintă o variantă mai dificilă, deoarece greutatea lor este mai ridicată, însă prezintă un preț mult mai scăzut, mai convenabil pentru cei care nu-și doresc să cheltuiască prea mult pe un astfel de accesoriu.
  


4. CAPUL TREPIEDULUI

Cu siguranță știți că pentru a realiza fotografiile perfecte, aparatul foto trebuie sa fie fixat pe așa-numitul cap de prindere al trepiedului, acest aspect fiind si cel care coordoneaza mișcarea. De obicei, există mai multe tipuri principale de cap pentru trepied, dar indiferent de ceea ce dorești să achiziționezi, este necesar să ai în vedere ca accesoriul să aibă plăcuță quick-release. Acest dispozitiv se montează pe aparat și în același timp,  face posibilă scoaterea rapidă a acestuia din trepied, atunci când îți strângi întregul echipament.

  

AVANTAJELE ACHIZIȚIONĂRII UNUI TREPIED PENTRU APARATUL FOTO

Pentru fotografi, trepiedul reprezintă unul dintre cele mai importante dispozitive pe care trebuie să îl ai la îndemână atunci când te gândești să realizezi o ședință foto. Chiar dacă uneori este prea greu de transportat, iar montarea lui ți se va părea că va dura o veșnicie, trepiedul aduce foarte multe beneficii atunci când îți dorești ca fotografiile tale să fie mult mai bune.
Noi avem intenția ca în acest articol să vă prezentăm și câteva dintre avantajele pe care trepiedul vi le poate oferi și garanta fotografiilor voastre:
 -datorita faptului că susține foarte bine aparatul foto, fotografiile tale vor fi mult mai clare;
 -în urma eliminării vibrațiilor produse de aparat, poți testa valori ridicate ale sensibilității foto;
 -te ajută să setezi înălțimea, parametrii si unghiul camerei foto, pentru crearea imaginilor dorite;
 -îl poți transporta cu ușurință cu tine, oriunde îți propui să-l folosești;
 -te va ajuta să realizezi fotografii panoramice si poze în care poți apărea și tu;

 


RECOMANDARE-CE TREPIED POȚI CUMPĂRA PENTRU APARATUL TĂU FOTO?

Nu în ultimul rând, articolul nostru de astăzi este destinat si unei mici recomandări pentru tine. Dacă ești pasionat de fotografie, și nu numai, te îndemnăm să alegi un kit trepied, un echipament potrivit pentru o sesiune de ședințe foto, în călătoriile tale sau, în această perioadă, chiar și la tine acasă. Îți garantăm că acest accesoriu nu te va dezamăgi, își va fi de folos in toate situațiile și te va ajuta să-ți imortalizezi toate amintirile, toate locurile vizitate, toate persoanele întâlnite, în mici fotografii pe care le vei păstra toată viața.

 

Dacă îți dorești fotografii profesioniste, îți recomandăm și accesoriile potrivite pe care să le adaugi camerei tale foto, și anume un blitz externfiltru obiectivstative lumini sau surse de lumină continuă.Îți multumim că ai citit acest articol până la final, sperăm că ți-a fost de folos. Dacă ai întrebări nu ezita să le scrii în comentarii, te așteptăm și în magazinul nostru online nordiczen.ro.

Ne poți urmări și pe facebookinstagram sau youtube. Nu uita să ne dai like & subscribe.

Să ne auzim cu bine !

Sursă foto: https://www.nordiczen.ro https://www.pexels.com/

Suport clienti Luni-Vineri: 09.00 - 18.00

0720198577 0768873959 office@nordiczen.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!